Széchényi 2020

Tudományos eredmények disszeminációja az Eszterházy Károly Főiskolán

TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-12-0050


Médiafigyelő

Az Eszterházy Károly Főiskola számára kiemelten fontos a már elért tudományos eredményeinek közzététele a lehető legszélesebb körű fórumon. A kiemelkedő oktatói-, kutatói- és hallgatói teljesítmények bemutatását segítő pályázat keretei erre kitűnő lehetőséget biztosítanak.


ELINDULT A FŐISKOLA NAGYSZABÁSÚ, TUDOMÁNYOS EREDMÉNYEK KÖZLÉSÉT 

TÁMOGATÓ PROJEKTJE

TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0050 sz. pályázat

Tudományos eredmények disszeminációja az Eszterházy Károly Főiskolán

 

A tudományos eredmények disszeminációját segítő pályázat fő célkitűzései közé tartozik a tudományos teljesítmények és tevékenységek népszerűsítése, a felsőoktatási intézmények kutatásainak társadalmi megismertetése, különös tekintettel a fiatalabb korosztályok elérésére. Ezen kívül a projektben elérendő célként jelenik meg az önszerveződő és önkéntes részvételen alapuló tudományos tevékenységhez kapcsolódó kezdeményezések támogatása, illetve a tudományos kutatás és a műszaki fejlesztés eredményeinek és tevékenységeinek népszerűsítése, a felsőoktatásban és a tudományos kutatásokban lévő trendek és eredmények közvetítése a társadalom irányába.

 

A pályázat eddigi eredményei:

A fentebb felsorolt célokat szolgálja – többek között – az Eszterházy Károly Főiskola havi rendszerességgel megjelenő kiadványa, Tudós Tükör címmel. A sorozatban fiatal kutatók és hallgatók, gazdasági szereplők mutatkoznak be, mutatják be eredményeiket, kutatásaikat az érdeklődőnek. A periodikumból eddig három szám jelent meg, a következő lapszám május közepére várható.

 

A pályázat keretein belül minden héten, a Líceum Televízió műsorán adásba kerülő Heti Eset című magazinban kerekasztal-beszélgetések során mutatják be a legfrissebb eredményeket az intézmény tudományos életéből, oktatók, kutatók és hallgatók beszélgetnek az Eszterházy Károly Főiskola eredményeiről, az azokhoz vezető munkáról. Az indulás óta nyolc műsor került adásba a magazinból.

 

Bővebb információ:

Kalóné Szűcs Erzsébet, főigazgató, Tanulmányi és Információs Központ

3300 Eger, Eszterházy tér 1. E-mail: kalone@ektf.hu


< Vissza