Széchényi 2020

Tudományos eredmények disszeminációja az Eszterházy Károly Főiskolán

TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-12-0050


„Az én Főiskolám” - Videópályázat egri diákoknak

Az Eszterházy Károly Főiskola tudomány- és tanulásnépszerűsítő versenyt hirdet egri középiskolás diákok számára.


Nem kell profinak lenned, csak kreativitás szükséges!

 

 

Gondolkoztál már azon milyen lehet az élet az egri főiskolán? Elképzelted már mennyit, hogyan és mit lehet az Eszterházyn tanulni? Egy igazán egyszerű és kreatív feladatra vágysz? Szívesen megmutatnád hogyan látod egri diákként kívülről a főiskolát? Bármelyik kérdés vonatkozik Rád ezt a pályázatot neked találták ki!

 

Készíts rövid ötletes videót és juttasd el hozzánk!

 

A pályázat célja

 

Az Eszterházy Károly Főiskola tudomány- és tanulásnépszerűsítő versenyt hirdet egri középiskolás diákok számára. A verseny célja, hogy az egri fiatalokat motiválja médiatartalmak előállítására a felsőoktatás (különös tekintettel az Eszterházy Károly Főiskola) hétköznapi életének bemutatása témájában. A kreatív videóanyagok segítségével szeretnénk megismerni azt a nézőpontot, hogyan látják, képzelik el az egri diákok a főiskolát.

 

A pályázók köre

 

Egri középiskolás diákok (évfolyamtól függetlenül)

 

Pályázni egyénileg, vagy legfeljebb 2 fős csapatokkal lehet, pályázóként vagy csapatonként legfeljebb 2 munkával. (Minden pályamunkához külön pályázati adatlap benyújtása szükséges!)

 

A pályázat részletei

 

Pályázni legfeljebb 3-5 perc időtartamú, a középiskolás diákok felsőoktatásról, hallgatói életről szóló elképzelését bemutató kisfilmmel lehet, amely közérthető, a széles publikum számára is érdekesen ragadja meg a főiskolás hétköznapok hangulatát, és ezzel fel tudja kelteni az továbbtanulni vágyó fiatalok érdeklődését. Fontos a kreativitás és az újszerűség, a tudományközi megközelítés, játékos, szórakoztató módon történő ismeretátadás képessége, a látványos bemutatás.

 

A pályamunkák elkészítésekor fontos szem előtt tartani, hogy az alkotásokat figyelemfelkeltő céllal szeretnénk közzétenni.

 

Az alkotásokat a következő kategóriákban várjuk (műfajkeveredés megengedett):


• rövidfilm (időtartam legfeljebb 5 perc),
• animáció (időtartam legfeljebb 3 perc),
• riport (időtartam legfeljebb 5 perc).

 

Formai követelmények

 

Időtartam: legfeljebb 3-5 perc
Mérete: legfeljebb 2 Gbyte
Felbontás: 720p vagy 1080p
Formátum: MPEG4, AVI, FLV, MOV, WMV

 

 

Pályázatok díjazása

 

A pályázatok közül 3 munka kerül díjazásra, a hallgatók pénzjutalomban részesülnek, ill. valamennyi a zsűri által értékelhetőnek ítélt pályamunkát közzé tesszük.


I. helyezés 75.000 Ft
II. helyezés 50.000 Ft
III. helyezés 25.000 Ft

 

A filmeket a főiskola szakmai zsűrije bírálja el.

 

Pályázatok benyújtása

 

A pályázatok benyújtására postai úton vagy személyesen van lehetőség (hétfő-péntek 9-15 óra között) a Hallgatói Szolgáltató Központ irodájában (Eszterházy Károly Főiskola, Hallgatói Szolgáltató Központ, 3300 Eger. Leányka u. 6.)


Az érvényes pályázathoz szükséges kitöltött, aláírt Pályázati adatlap (letölthető itt), tanulói jogviszony igazolás, a pályamunka forrásfájlja (CD-n, DVD-n mellékelve) vagy érvényes URL cím (a szerzői jogok védelme miatt javasoljuk csak a bírálatot követően publikussá tenni).

Benyújtási határidő: 2015. március 13.

 

További információ:


Eszterházy Károly Főiskola, Hallgatói Szolgáltató Központ, Dudás Orsolya
email: centrum@ektf.hu tel.: 36/520-400/4323

 

A kategória I. helyzettje:

 

I. Rácz Dávid, Csikós Alex - EKF Life


< Vissza