Az Eszterházy Károly Főiskola 2003 óta működő, a közelmúltban megújult saját televíziós csatornájának fő küldetése az intézmény közéletéről, kulturális eseményeiről és tudományos eredményeiről való tájékoztatás. Az utóbbi küldetéselem színesítésére indult útjára a Science Winery c. műsor, ami a bor
A Science Vinery adásaiban többek között az alábbi előadásokkal találokzhattak az érdeklődők:
„A klímaváltozás hatásai –mikotoxinok- borok", melyet dr. Csutorás Csaba, az EKF tanára, valamint az Egerfood Tudásközpont csoportvezető munkatársa reprezentált,
„Terméskorlátozás és az évjárathatás összefüggései a borok minőségében" című előadást láthatják a nézők dr. Gál Lajos, az EKF Borkultúra Intézetének igazgatója előadásában,
„Klímaváltozás: hatások és következmények", előadója pedig dr. Mika János egyetemi tanár,
„A konferencia támogatóinak bemutatása, a borászatban érdekelt támogatók" dr. Pók Tamás reprezentálásában,
„Borkultúra és alkoholizmus" témakörében folytatott beszélgetésbe is, amely meghívott vendégek –dr. Csoma Zsigmond, az EKF borkultúra szakának volt tanára; Koltai Lajos operatőr, az EKF mozgóképkultúra szakának tanára; Unoka Zsolt pszichiáter- vezénylésével zajlott.