Széchényi 2020

Tudományos eredmények disszeminációja az Eszterházy Károly Főiskolán

TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-12-0050


Magyar Tudomány Ünnepe

Az Eszterházy Károly Főiskola a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként 2 alkalommal szervezte meg kutatási eredményinek megismertetését célzó rendezvényeit.


 

Az Eszterházy Károly Főiskola 2013. november 21-én (a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként) szervezte meg A környezeti nevelés lehetőségei a biológiatanárok képzésében című előadás-együttesét, melynek megtartására a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0050 azonosítószámú, Tudományos eredmények disszeminációja az Eszterházy Károly Főiskolán pályázat c. pályázat keretei adtak lehetőséget. A tudományos eredmények disszeminációját segítő pályázat fő célkitűzései közé tartozik a tudományos teljesítmények és tevékenységek népszerűsítése, az intézmény kutatásainak társadalmi megismertetése, különös tekintettel a fiatalabb korosztályok elérésére. Az esemény 10.00-tól várta az érdeklődőket az intézmény D jelű épületében. Az összesen több mint száz résztvevő betekintést nyerhetett a környezeti nevelés modern ökológia-elméleti aspektusába, illetve a biodiverzitás megismerésének és megismertetésének oktatási és nevelési szempontú jelentőségébe, tájékozódhattak a felsőoktatás egészség-nevelési lehetőségeiről, valamint zoológia pedagógiai jellegű vonatkozásairól is.
A 2014. november 26-án (szintén a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként)megrendezésre kerülő második alkalommal az intézmény szakfelelősei számára szervezett előadások hangoztak el, felismerve annak fontosságát, hogy az EKF karai (azon belül szakmacsoportjai) interdiszciplináris szemléletmódot képviselve, egymással kooperálva határozhatják meg kutatási stratégiai céljaikat. Céljait, tevékenységét és eredményeit bemutatta:

  •  Történelemtudományi Doktori Iskola.
  •  Alkalmazott Kommunikációtudományi Kutatócsoport.
  •  Anyanyelv-pedagógiai kutatócsoport
  •  Performativitás Kutatócsoport
  •  Észak-magyarországi Regionális Pedagógusképzési Kutató- és Szolgáltató Központ (ÉRPEK)
  •  Neveléstudományi Doktori Iskola
  •  Egerfood Regionális Tudásközpont
  •  Agria-Innorégió Tudáscentrum

A szervezők szerint az előadásokon való kimagasló részvételi arány is jelzi: a természettudományos oktatás és maguk a természettudományok is egyre növekvő érdeklődésre tartanak számot főiskolánkon.

 


< Vissza