Széchényi 2020

Tudományos eredmények disszeminációja az Eszterházy Károly Főiskolán

TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-12-0050


Eszterházy 250 rendezvény

Az "Eszterházy 250" emlékév zárásával egybekötött Eszterházy Napon, június 27-én jutalmak, díjak és elismerések átadására került sor.


 Eszterházy 250 rendezvény

 

Az elismerések, díjak átadása előtt Dr. Csáfor Hajnalka PR igazgató, aki egyben az esemény moderátora volt, röviden összefoglalta, hogy a tudományos diákköri tevékenység területén milyen sikeresen szerepeltek főiskolánk hallgatói:

A tudományos diákköri tevékenység, amit röviden csak TDK-ként emlegetünk, a minőségi értelmiség képzésének fontos területe. A tehetséggondozás egyik legjelentősebb és legfontosabb formája a hazai felsőoktatásban. A főiskolai, egyetemi hallgatók tananyagot meghaladó ismereteinek elsajátítását, kutatómunkáját vagy művészeti alkotómunkáját elősegítő önképzési forma, mely a tudományos, vagy művészi pályára való felkészítés előiskolája. A TDK keretein belül folytatott tudományos és művészeti tevékenység több év munkáját öleli fel, melynek az egyik legnagyobb megmérettetése az a kétévente megrendezésre kerülő országos szakmai és tudományos konferencia, melyet OTDK–nak nevezünk. Idén már a XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia került megrendezésre, ahol a hallgatók tudományterületeknek megfelelően 16 különböző szekcióban mutathatták be alkotásaikat, melyekből 2013-ban 3 szekciónak is az Eszterházy Károly főiskola adott otthont. Főiskolánk rendezte meg tavasszal a Művészeti és Művészettudományi, a Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi, valamint a Kémiai és Vegyipari Szekciókat.

Az Eszterházy Károly Főiskolát 160 hallgató képviselte 12 szekcióban, ami már önmagában is kiemelkedő teljesítmény. Hallgatóink sikerét mutatja, hogy 160 benevezett pályamunkából 45 pályamunkát tartottak érdemesnek a zsűrik valamilyen díjra. Főiskolánk hallgatói 7 első, 14 második, 13 harmadik helyezést és 11 különdíjat szereztek.

A díjazott hallgatókat egyszeri ösztöndíjjal jutalmat kapnak, melyet a hétvégén megrendezett oklevélátadó ünnepségeken vehettek át.

Ezt követően Lőrinczné Thiel Katalin oktatásfejlesztési rektorhelyettes és Bakos György a Főiskolai Hallgatói Önkormányzat elnöke hallgatói díjakat és jutalmakat adott át.

Díjakról, jutalmakról és elismerésekről ITT olvashattók.

 


< Vissza